Voor vergoeding van de therapie door je verzekering heb je een verwijzing van de huisarts nodig. De kosten (NZA tarieven) kun je aan het eind van de behandeling zelf declareren en afhankelijk van je zorgpolis (natura of restitutie) krijg je dit altijd geheel of voor een groot deel vergoed. De praktijk brengt wel maandelijks een voorschot in rekening. Als je meer informatie wilt over contractvrije psychologen en hun visie kijk dan eens op www.contractvrijepsycholoog.nl .

Niet verzekerde zorg
De zorgverzekeraar vergoedt geen werkproblemen en aanpassingsstoornissen. Dit betekent dat je voor de behandeling van deze klachten zelf moet betalen. Je hebt in dit geval geen verwijzing van de huisarts nodig en het gaat niet ten koste van je eigen risico. Relatietherapie wordt niet vergoed uit de basisverzekering, wel vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt. 

Fiscaal aftrekbare scholingskosten
Voor particulieren is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting als de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht op het functioneren op je werk. Coachingstarief individueel 125 euro excl. btw. (60 min.).